Sådan vinder man Xtreme Melfar 24

Torsdag, 14 Juli 2016.

At vinde Melfar24 kræver teamwork, vilje og masser af træning J

Af Thomas Liebmann

Melfar24 blev en stor personlig succes, som dog har krævet en masse træning i optakten, samt et team med en helt fantastisk  holdånd. Her er min beretning fra Melfar24, 2016

Vi skal  helt tilbage til Cykelmessen i Roskilde november 2015, hvor jeg hjalp Stigs Cykelrejser på deres stand. I løbet af dagen kommer Karsten Hoffmann (tidligere vinder af RAAM for 2-mands hold og kaptajn for Team Synergy Cycling) over til mig, og spørger om jeg vil være med på et 4-mands RAAM hold til 2017, som vil gå efter at slå rekorden for 4-mands hold (pt. er rekorden 5 døgn 8 timer 17 min fra 2004) – jeg siger JA med det samme, og bliver også en del af Team Synergy Cycling ved samme lejlighed.

Dermed er motivationen for vintertræningen helt på plads J

ER så heldig at jeg kommer afsted en del gange hen over vinteren / foråret på nogle virkelige gode træningslejre:

Playitas i Januar, en træningscamp med Ruby Cycling (som chefguide og træner) til Calpe i marts og 14 dage med Stigs Cykelrejser på Mallorca (som guide) i april. Masser af god træning resten af tiden, både inde og ude (ingen nævnt og ingen glemt, TAK ,i ved hvem i er…)

I år har fokus på træningen været meget på både kvalitet og kvantitet, samt meget mere styrketræning end jeg normalt gør - det virker J

Juni kommer og vi er klar til Melfar24. Ikke den perfekte start på løbet, da min kone og  trofaste hjælper Majbritt, bliver skadet kort før (løbet ned af et rådyr til Grejsdalsløbet L) og jeg rejser alene mod Fyn fredag aften.

Får aftalt med en af mine gode cykelvenner, som er til løbet for at hjælpe sin søster (Cecillie som senere vinder 12 timers dameløbet) at han vil hjælpe mig de første 12 timer.

Starten går ,og Team Synergy Cycling’s fire x 2-mands hold lægger hårdt fra land. Jeg tager selv nogle få og korte føringer på den først omgang af dagsruten. Når vi kommer til målområdet, kører jeg frem for at være klar når de skifter i zonen, og deres 2. mand er klar til fuld gas igen. Her kommer den første store hjælp- de har lidt mad og drikke med til mig, som bliver overdraget i fuld fart….

Liebmann2

Efter 4 omgange på dagsruten med max gas (tror vi ligger med over 38 km/t i snit på de ca. 180 km) - jeg og tre andre solo ryttere hænger på det bedste vi kan….kan jeg høre og se, at det begynder at gøre lidt ondt på mine konkurrenter til solo klassen. Ved 5. og 6. omgang er de tre andre soloryttere faldet fra, og jeg sidder nu alene tilbage med de fire 2-mands hold. Første del af planen er lykkedes, selvom om det holdt hårdt. Over 37 km/t i snit på de 8 omgange på dagsruten. Selvom jeg sad på hjul det meste af tiden, skal der jo stadigt trædes- især alle de lange hård bakker omkring Strib gjorde ondt…og derfor var det helt dejligt at starte på natruten.

Jeg kørte den først omgang med 2-mands holdene. Derefter første rigtige pause, hvor Andreas, min hjælper, var klar med lidt pasta og kødsovs, dejligt….

Afsted igen efter en 5-6 min madpause. Nu alene på ruten og kører en del omgange med forskellige ryttere. Det er jo det fede ved Melfar24, masser af  gode cykelryttere derude på rundstrækningen.  Her er også lige lidt tid til hyggesnak. 2-mands holdene kommer igen blæsende forbi og kaptajnen Karsten, råber: kom nu med! Jeg retter ind og vi er tilbage i fuld fart….

I løbet af natten kommer der kriser, både hos mig og også ved de fire 2-mands teams, så jeg kører både med dem (en eller to mand tilbage hist og pist…) og lidt med andre.

Her kommer viljen og min uddannelse som mentaltræner ind i billedet. Jeg bruger selv meget div. mantra’er som jeg siger til mig selv, igen og igen… de to vigtigste er:

-          Rundt med de ben

-          Så længe jeg kører, så vinder jeg

 Liebmann3

Om morgen kommer der flot sol over Fyn’s land. Humøret stiger lidt igen. Team Synergy Cycling’s 2-mands hold har nu opgivet deres egen drøm om at slå 2-mands rekorden, og jeg bliver  mandsopdækket med 2 ryttere resten af løbet, som hjælper med at holde farten og gejsten oppe - TAK boys!

Jeg sidder de sidste 4 – 5 timer med rytteren, som ligger nr. 2 (Michael Duelund Ebsen, tidligere rekordindehaveren med 805 km) og jeg ved, at jeg er en omgang foran ham, så nu gælder det bare rekorden. Da jeg har skiftet cykelcomputer i løbet af natten, har jeg ikke helt styr på mine km., men ved, at med god fart til sidst, kommer jeg over 800. Mine hold kammerater holder mit humør godt oppe….ind på slutruten og vi giver det sidste vi kan….jeg er træt -meget træt, og gider ikke rigtig mere, men tanken om rekorden og sejr hjælper jo altid J

I mål, helt færdig, som i - helt færdig…

Jeg har kørt mange ”dumme” og lange løb, men har aldrig før været så træt- men også MEGA glad for sejren – ringer hjem og får at vide, at også rekorden er i hus, 807,9 km på 24 timer!!

At vinde Melfar24 kræver teamwork, vilje og masser af træning J

Af Thomas Liebmann

Melfar24 blev en stor personlig succes, som dog har krævet en masse træning i optakten, samt et team med en helt fantastisk  holdånd. Her er min beretning fra Melfar24, 2016

Vi skal  helt tilbage til Cykelmessen i Roskilde november 2015, hvor jeg hjalp Stigs Cykelrejser på deres stand. I løbet af dagen kommer Karsten Hoffmann (tidligere vinder af RAAM for 2-mands hold og kaptajn for Team Synergy Cycling) over til mig, og spørger om jeg vil være med på et 4-mands RAAM hold til 2017, som vil gå efter at slå rekorden for 4-mands hold (pt. er rekorden 5 døgn 8 timer 17 min fra 2004) – jeg siger JA med det samme, og bliver også en del af Team Synergy Cycling ved samme lejlighed.

Dermed er motivationen for vintertræningen helt på plads J

ER så heldig at jeg kommer afsted en del gange hen over vinteren / foråret på nogle virkelige gode træningslejre:

Playitas i Januar, en træningscamp med Ruby Cycling (som chefguide og træner) til Calpe i marts og 14 dage med Stigs Cykelrejser på Mallorca (som guide) i april. Masser af god træning resten af tiden, både inde og ude (ingen nævnt og ingen glemt, TAK ,i ved hvem i er…)

I år har fokus på træningen været meget på både kvalitet og kvantitet, samt meget mere styrketræning end jeg normalt gør - det virker J

Juni kommer og vi er klar til Melfar24. Ikke den perfekte start på løbet, da min kone og  trofaste hjælper Majbritt, bliver skadet kort før (løbet ned af et rådyr til Grejsdalsløbet L) og jeg rejser alene mod Fyn fredag aften.

Får aftalt med en af mine gode cykelvenner, som er til løbet for at hjælpe sin søster (Cecillie som senere vinder 12 timers dameløbet) at han vil hjælpe mig de første 12 timer.

Starten går ,og Team Synergy Cycling’s fire x 2-mands hold lægger hårdt fra land. Jeg tager selv nogle få og korte føringer på den først omgang af dagsruten. Når vi kommer til målområdet, kører jeg frem for at være klar når de skifter i zonen, og deres 2. mand er klar til fuld gas igen. Her kommer den første store hjælp- de har lidt mad og drikke med til mig, som bliver overdraget i fuld fart….

Efter 4 omgange på dagsruten med max gas (tror vi ligger med over 38 km/t i snit på de ca. 180 km) - jeg og tre andre solo ryttere hænger på det bedste vi kan….kan jeg høre og se, at det begynder at gøre lidt ondt på mine konkurrenter til solo klassen. Ved 5. og 6. omgang er de tre andre soloryttere faldet fra, og jeg sidder nu alene tilbage med de fire 2-mands hold. Første del af planen er lykkedes, selvom om det holdt hårdt. Over 37 km/t i snit på de 8 omgange på dagsruten. Selvom jeg sad på hjul det meste af tiden, skal der jo stadigt trædes- især alle de lange hård bakker omkring Strib gjorde ondt…og derfor var det helt dejligt at starte på natruten.

Jeg kørte den først omgang med 2-mands holdene. Derefter første rigtige pause, hvor Andreas, min hjælper, var klar med lidt pasta og kødsovs, dejligt….

Afsted igen efter en 5-6 min madpause. Nu alene på ruten og kører en del omgange med forskellige ryttere. Det er jo det fede ved Melfar24, masser af  gode cykelryttere derude på rundstrækningen.  Her er også lige lidt tid til hyggesnak. 2-mands holdene kommer igen blæsende forbi og kaptajnen Karsten, råber: kom nu med! Jeg retter ind og vi er tilbage i fuld fart….

I løbet af natten kommer der kriser, både hos mig og også ved de fire 2-mands teams, så jeg kører både med dem (en eller to mand tilbage hist og pist…) og lidt med andre.

Her kommer viljen og min uddannelse som mentaltræner ind i billedet. Jeg bruger selv meget div. mantra’er som jeg siger til mig selv, igen og igen… de to vigtigste er:

-          Rundt med de ben

-          Så længe jeg kører, så vinder jeg

 

Om morgen kommer der flot sol over Fyn’s land. Humøret stiger lidt igen. Team Synergy Cycling’s 2-mands hold har nu opgivet deres egen drøm om at slå 2-mands rekorden, og jeg bliver  mandsopdækket med 2 ryttere resten af løbet, som hjælper med at holde farten og gejsten oppe - TAK boys!

Jeg sidder de sidste 4 – 5 timer med rytteren, som ligger nr. 2 (Michael Duelund Ebsen, tidligere rekordindehaveren med 805 km) og jeg ved, at jeg er en omgang foran ham, så nu gælder det bare rekorden. Da jeg har skiftet cykelcomputer i løbet af natten, har jeg ikke helt styr på mine km., men ved, at med god fart til sidst, kommer jeg over 800. Mine hold kammerater holder mit humør godt oppe….ind på slutruten og vi giver det sidste vi kan….jeg er træt -meget træt, og gider ikke rigtig mere, men tanken om rekorden og sejr hjælper jo altid J

I mål, helt færdig, som i - helt færdig…

Jeg har kørt mange ”dumme” og lange løb, men har aldrig før været så træt- men også MEGA glad for sejren – ringer hjem og får at vide, at også rekorden er i hus, 807,9 km på 24 timer!!

Liebmann4

foto: Lissi Christensen